Графік роботи: цілодобово

м. Житомир, Чуднівське шосе 1

UA / RU

Як правильно здавати аналізи

Додано: 1 рік тому
Як правильно здавати аналізи

Перевезення лежачих хворих по Україні та закордон +380970817777

Як правильно здавати аналізи

Як правильно здавати аналізи

Щоб отримати достовірні результати, необхідно дотримуватися правил підготовки перед здачею аналізу.

Кожне дослідження передбачає дотримання певних рекомендацій із підготовки.

Рекомендації з підготовки до аналізів

Розглянемо найпоширеніші аналізи.

  1. Аналіз крові слід здавати натщесерце вранці. За 3 дні до дослідження необхідно не вживати протимікробні засоби, а також препарати, що впливають на систему гомеостазу, клітинний склад, наявність інфекційних збудників.
  2. Перед взяттям мазка з зеву не рекомендується полоскати ротоглотку антисептичними розчинами, за 3 дні до дослідження припинити прийом антимікотичних препаратів. Напередодні діагностики не можна лікувати зуби.
  3. Забір матеріалу зі статевих органів здійснюється після проведення особистої гігієни, однак напередодні необхідно уникнути процедур з антисептичними розчинами, наприклад, спринцювання. За добу слід утриматися від статевого акту, застосування вагінальних свічок або таблеток.
  4. Аналіз мокротиння проводиться через 3 дні після прийому антибактеріальних препаратів. За добу до діагностики рекомендується пити більше рідини, призначаються муколітичні засоби. Це дасть змогу зменшити в'язкість мокротиння, полегшити її виведення.
  5. Забір сечі проводиться після проведення гігієнічних процедур. За 3 дні до дослідження не приймаються антисептичні засоби. Напередодні не проводяться процедури з антибактеріальними розчинами, наприклад, промивання сечового міхура, а також забороняється встановлення уретрального катетера. Стосовно особливостей збору матеріалу розповість лікар напередодні дослідження. Залежно від передбачуваного захворювання призначається збір певної порції сечі, повторюється він упродовж доби або через деякий час.

Поля із зрочкою (*) обов'язкові для заповнення

Запис на прийом

Ми передзвонимо вам найближчим часом і уточнимо деталі візиту.

Запис на прийом

Зв'яжіться з нами

+380970817777

+380959011567

+380683848249 - Дзвінок у Viber

м. Житомир, Чуднівське шосе 1
Графік роботи: цілодобово, без вихідних